Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldsaláta spárgával, tojásos öntettel és bazsalikomos pirítóssal

MME MME
5/5
30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A spárgához való vizet feltesszük főni, ha felforrt, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és 1 teáskanál sót. Közben a spárgát meghámozzuk, majd fedő alatt kb. 8-10 percig főzzükt. Akkor jó, ha még egy kicsit roppanós. (Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy szedőkanálra helyezzük, és ha szépen rugózik a spárga két vége, akkor éppen jó, ha már lekonyul, akkor már túlfőtt.)

2. A spárgával párhuzamosan a tojásokat is megfőzzük.

3. Az öntethez a zöldségeket és a főtt tojásokat apró kockára vágjuk, majd összekeverjük 5 evőkanál olívaolajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk. A főtt spárgát négy darabba vágjuk, és azt is hozzáadjuk.

4. A fokhagymát, a bazsalikomleveleket és a sót mozsárban összezúzzuk, 4 evőkanál extra szűz olívaolajjal összekeverjük.

5. A bagettet rézsútosan vékony szeletekre vágjuk, kenyérpirítóban megpirítjuk.

6. A pirított bagettszeleteket megkenjük a bazsalikomos szósszal.

7. A spárgás öntetet tányérra szedjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és a meleg bagettszeletekkel tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: azonnal
1 adag: 482 kcal

Megjegyzés

Fotó: AS

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss