A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval vagy turmixgéppel pépesítjük.
A zabpelyhet átszitáljuk, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába (érdemes átszitálni, mert különben nagyon ragacsos lesz a kása).
Egy serpenyőben felmelegítjük a csirke- vagy a zöldségleves-alaplét, majd hozzáöntjük az átszitált zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
Ezután folyamatosan kevergetve pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül hozzákeverjük a zöldfűszerekkel elkevert vajat, és óvatosan összekeverjük.
Főzzük még 1-2 percig, majd levesszük a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.
A gombát ízlés szerint felszeleteljük, a frissen szedett kakukkfüvet felaprítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a gombát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a felaprított kakukkfűvel, majd óvatosan kevergetne megpároljuk (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk).