Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres vajjal töltött haltekercs

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg fagyasztott tengeri halfilé
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál tarka bors
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál tört chilipaprika
  • 1 teáskanál szárított metélőhagyma
  • A panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • bő olaj

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket leöblítjük, vágódeszkára fektetjük, majd egyforma szeletekre vágjuk, és besózva félrerakjuk.

Ezután elkészítjük a fűszervajat. A vajhoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, a chilit, a metélőhagymát, és alaposan összedolgozzuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Fóliába csomagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.

A halszeleteket megkenjük a fűszervajjal, és föltekerjük. Végeit fogvájóval rögzítjük, nehogy a töltelék kifolyjon. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Közepesen forró olajban kb. 7-8 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss