Elkészítés: A zöldfűszereket mozsárban a fokhagymával összezúzom, a szűzpecsenyét felszeletelem, sózom, borsozom, és megforgatom a zúzott fűszer keverékben, felhasználásig a hűtőben pihentetem.
A szalonnát felkockázom, kevés zsíron ropogósra sütöm, majd leszűröm, félreteszem.
Felaprítom a hagymát, a gombát félbe, majd szeletekre vágom. A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm, ha kész elkeverem kevés zsírral és az áttört túróval, egy zsiradékkal enyhén kikent tepsibe téve a sütőben forrón tartom.
A sült szalonnás zsír felén hirtelen megsütöm a befűszerezett hússzeleteimet, majd 1 dl borral és a húslével felöntve, takaréklángon puhára párolom. Közben egy másik serpenyőben, a zsír másik felén, gyengén sózva megpirítom a hagymát, hozzáadom a gombát, rászórom a megmaradt fűszerkeveréket, amiben a szűzpecsenye szeleteket megforgattam, felöntöm a másik deci borral, és zsírjára pirítva sűrű raguvá főzöm. Amikor elkészült, beforralom 2 dl tejföllel.
Adagonként tálalom, egy tányérra 2-3 szelet szűzérmét helyezek, mellé teszek a túrós csuszából, amit meglocsolok gazdagon tejföllel, megszórok pirított szalonnakockákkal, a hússzeletekre pedig a tejfölös gombaraguból adagolok.
Lényeges, hogy frissen, minden összetevőjét forrón helyezzük a tányérra, a tejfölt sem árt kissé előmelegítenünk tálalás előtt.