Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres szűzpecsenye gombaraguval és túrós csuszával

60 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: A zöldfűszereket mozsárban a fokhagymával összezúzom, a szűzpecsenyét felszeletelem, sózom, borsozom, és megforgatom a zúzott fűszer keverékben, felhasználásig a hűtőben pihentetem.

A szalonnát felkockázom, kevés zsíron ropogósra sütöm, majd leszűröm, félreteszem.

Felaprítom a hagymát, a gombát félbe, majd szeletekre vágom. A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm, ha kész elkeverem kevés zsírral és az áttört túróval, egy zsiradékkal enyhén kikent tepsibe téve a sütőben forrón tartom.

A sült szalonnás zsír felén hirtelen megsütöm a befűszerezett hússzeleteimet, majd 1 dl borral és a húslével felöntve, takaréklángon puhára párolom. Közben egy másik serpenyőben, a zsír másik felén, gyengén sózva megpirítom a hagymát, hozzáadom a gombát, rászórom a megmaradt fűszerkeveréket, amiben a szűzpecsenye szeleteket megforgattam, felöntöm a másik deci borral, és zsírjára pirítva sűrű raguvá főzöm. Amikor elkészült, beforralom 2 dl tejföllel.

Adagonként tálalom, egy tányérra 2-3 szelet szűzérmét helyezek, mellé teszek a túrós csuszából, amit meglocsolok gazdagon tejföllel, megszórok pirított szalonnakockákkal, a hússzeletekre pedig a tejfölös gombaraguból adagolok.

Lényeges, hogy frissen, minden összetevőjét forrón helyezzük a tányérra, a tejfölt sem árt kissé előmelegítenünk tálalás előtt.

Megjegyzés

Talán kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de itt, a Mindmegettén edződött, gyakorlottabb háziasszonyok, hobby szakácsok is tudnak egyszerre több főzőlapon dolgozni. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss