Előkészítés: Felteszünk vizet forrni a tésztafőzéshez. A zöldfűszereket leöblítjük, kissé összevágjuk. A szendvicskenyér héját levágjuk. A fokhagymát meghámozzuk.
Elkészítés: A zöldfűszereket, a fokhagymát, a kenyeret, 10 dkg napraforgómagot, az olajat és a marhahúslevest magas edénybe tesszük, összeturmixoljuk. (Ha túl sűrű, levessel hígítjuk.) Sóval ízesítjük. A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkeverjük a szósszal. A maradék napraforgómagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, a tésztához keverjük. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre