Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres-ricottás roló

1 5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A ricottakrémhez a spenótleveleket alaposan megmostam, leforráztam, majd jól lecsepegtettem, késsel felaprítottam. A fűszernövényeket is felaprítottam. A ricottát a zöldekkel, a fűszerekkel és a tejföllel keverőpohárba kanalaztam, majd a botmixerrel krémesre kevertem. Felhasználásig hűtőszekrénybe helyeztem.

A fém rolóformákat (az enyémek legnagyobb mérhető átmérője 1 cm) kissé megvajaztam. Az első csomag leveles tésztát kiterítettem, derelyevágóval 1 cm széles csíkokra vagdostam úgy, hogy a hosszabb oldalával párhuzamosan szeleteltem. A másik csomag tésztával ugyanígy jártam el. A fém formákra spirálisan feltekertem a tésztát.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tésztarolókat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem egymástól jó 2 cm távolságra. A tojást kissé felvertem, a tésztákat megkentem. 15-18 perc aranylóra sütöttem. A fém formákat eltávolítottam, a rolókat rácson hűlni hagytam.

A ricottás tölteléket habzsákba szedtem, és megtöltöttem vele a kis rolókat.

Megjegyzés



További fotók, receptek és trükkök Habliliom blogjában! >>> - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss