hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres pisztráng hagymás-tepsis krumplival, vajon párolt zöldségekkel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 egész tisztított, konyhakész pisztráng
  • bors
  • fél citrom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • A körethez:
  • 4 szem burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • vaj
  • A párolt zöldséghez:
  • 25 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 dkg vaj
  • bazsalikom
  • kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, a hagymát gerezdekre vágjuk, a fokhagymát is pucoljuk, összekeverjük, megsózzuk és kakukkfűvel fűszerezzük. Tepsibe terítjük, rámorzsolunk némi vajat, és 200 fokos sütőben sütni kezdjük.

Közben a halat megmossuk, szárazra töröljük, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A forró vízben alaposan megmosott citromot vékonyan felkarikázzuk, a fűszereket felaprítjuk. Igazságosan elosztva a halak hasába tömjük.

Mikor a krumpli 30 perce sül, ráhelyezzük a halakat, vajat morzsolunk rájuk, és további 25-30 perc alatt megsütjük.

Közben a zöldségeket kevés vajon megpároljuk, bazsalikommal, kakukkfűvel és sóval ízesítjük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek