A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, majd kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, -borsozzuk.
A paradicsommártáshoz egy evőkanál olívaolajon üvegesre dinszteljük a felaprított újhagymát és szárított paradicsomot. Kicsit megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és azt is lepirítjuk.
Hozzáadunk 1 teáskanál rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük az apróra vágott bazsalikomlevéllel, petrezselyemmel és néhány kakukkfűlevéllel. Ízlés szerint édesítjük mézzel vagy cukorral. Kiforraljuk és félretesszük. (Ha sűrű, hígíthatjuk vízzel.)
A húst belefogatjuk a paprikával összekevert lisztbe, és serpenyőben elősütjük az olívaolajon és a vajon. Mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, amíg szép színt kap.
A húsokat tepsibe tesszük és mindegyik tetejére halmozunk egy kevés paradicsomszószt (a mártás negyedét használjuk fel, a többit a körethez félretesszük). Rárakjuk a felaprított medvesajtot, a mozzarellát és reszelt parmezánt. 180 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük.
Közben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd a mártással és a csirkével együtt kínáljuk.
Mi nagyon szeretjük a paradicsomos ételeket, ezért gyakran kerül terítékre. Ez a recept is saját elképzelés alapján készült, és igazi családi kedvenc lett. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!