Elkészítés: A vajon az újhagyma fehér részét és a fokhagymát megdinszteljük, felengedjük a fehérborral, a tejszínnel és a zöldséglevessel. Beledobjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Ha a burgonya megfőtt, összeturmixoljuk.
Közben a spenótleveleket leforrázzuk, majd azonnal jeges vízben lehűtjük. Ha kihűlt, lecsepegtetjük.
A zsemléket összekockázzuk, a tejben megáztatjuk, összegyúrjuk a reszelt sajttal, sóval, fűszerekkel és a tojássárgákkal. Kisebb dió nagyságú gombócokat formázunk. A spenótleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a zsemlés tölteléket, és szépen becsomagoljuk a spenótlevelekkel. Serpenyőbe tesszük, ráöntjük a tejszínt, és 5 percig főzzük, időnként óvatosan megrázva.
A leveshez a zöldfűszereket összeturmixoljuk, majd a forró levesbe keverjük, de már nem főzzük, így megőrizhetjük az üde színt és a csodálatos illatokat.
Dúsíthatjuk tejföllel, ízesíthetjük különböző ecetekkel vagy illatosított olajokkal, a levelibéka-spenótcsomagokkal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!