Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres krémleves levelibékával

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajon az újhagyma fehér részét és a fokhagymát megdinszteljük, felengedjük a fehérborral, a tejszínnel és a zöldséglevessel. Beledobjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Ha a burgonya megfőtt, összeturmixoljuk.

Közben a spenótleveleket leforrázzuk, majd azonnal jeges vízben lehűtjük. Ha kihűlt, lecsepegtetjük.

A zsemléket összekockázzuk, a tejben megáztatjuk, összegyúrjuk a reszelt sajttal, sóval, fűszerekkel és a tojássárgákkal. Kisebb dió nagyságú gombócokat formázunk. A spenótleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a zsemlés tölteléket, és szépen becsomagoljuk a spenótlevelekkel. Serpenyőbe tesszük, ráöntjük a tejszínt, és 5 percig főzzük, időnként óvatosan megrázva.

A leveshez a zöldfűszereket összeturmixoljuk, majd a forró levesbe keverjük, de már nem főzzük, így megőrizhetjük az üde színt és a csodálatos illatokat.

Dúsíthatjuk tejföllel, ízesíthetjük különböző ecetekkel vagy illatosított olajokkal, a levelibéka-spenótcsomagokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss