Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres húsgolyó rakott cukkinivel

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük a fasírt fűszerkeverékkel, a felaprított petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel, a parmezánnal, a borssal, a zabpehellyel és a tojást. Jól összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.
  2. Megpucoljuk a krumplit és a cukkinit, és a reszelő durva fokozatán lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot és néhány kakukkfű levelet.
  3. Kiolajazunk egy kis tepsit, és meghintjük a zsemlemorzsát. Beletesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket. Közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és a petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, és meghintjük a reszelt sajttal.
  4. Lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd levesszük a fóliát és ráhintjük. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig, ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. Forrón kínáljuk. 

Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető tepsis ételeket. A krumplit szinte mindenki szereti, szóval ez a recept kedvelt ételed lesz, ha kipróbálod.:-) Én most egy kisebb két személyes adagot készítettem és pillanatok alatt el is fogyott. Ezt a húsgolyót a friss, üde zöldfűszerek és persze a parmezán sajt teszi mennyeivé. Természetesen a fasírtfűszer helyettesíthető fokhagymával, zöld hagymával, illetve egy kis fűszerpaprikával. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss