Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres halfilé

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk és szárazra töröljünk a halfilét. Megszórjuk őket egy kevés sóval, borssal, továbbá 1 ág kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Meglocsoljuk mindet egy kevés citromlével, és néhány percig pihentetjük. 
  2. Azután tűzálló tálba tesszük a halszeleteket, és meglocsoljuk őket 4 ek olívaolajjal. Lefedjük alufóliával, és a 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  3. Közben serpenyőben felforrósítunk 4 ek olívaolajat, és nagy lángon kb. 5 percig sütjük rajta  a megtisztított koktélparadicsomot.
  4. Néhány megtisztított bébispenótlevelet elrendezünk 4 tányéron, rájuk rakunk 1-1 szelet húst, és elosztjuk mellette a sült paradicsomokat. Forrón, néhány kakukkfűággal díszítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss