Elkészítés: A zöldségeket megtisztítottam, a burgonyát meghámoztam, kis kockákra aprítottam. A szárzeller külső, szálkás részét eltávolítottam, hosszában félbevágtam, majd felkarikáztam. A hagymát egészen finomra kockáztam. A gombákat vaskosabbra szeleteltem.
Az olajat és a vajat felhevítettem, rádobtam a hagymát, üvegesre dinszteltem, hozzáadtam a burgonyát és a zellert. Néhány percig pirítottam, majd felöntöttem a leves negyedével. Fedő alatt pároltam tovább. A félpuha zöldségeket 4-5 perc elteltével felöntöttem a maradék leves felével, majd hozzáadtam a fűszereket, és ekkor adtam hozzá a gombát. Mikor egyet forrt, felöntöttem a leves utolsó részével, valamint hozzáadtam a tejet. A következő forrás után félrehúztam a tűzhelyről, belekanalaztam a citromlevet, és botmixerrel pürésítettem.
Azon forrón kínáltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre