Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres csirke

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét sóval, borssal és paprikával bedörzsöljük.

A majoránnát felaprítjuk, felét a csirke
hasüregébe töltjük. A combokat a nyílás fölött cérnával összekötjük.

Az olvasztott vajat tepsibe csurgatjuk és a csirkét mellével lefelé belefektetjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.

A sárgarépákat ferdén vastag szeletekre vágjuk, a hagymát felkockázzuk. A zöldségeket a megfordított csirke mellé halmozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, a leveslével felöntjük, és 40 percig sütjük.

A bazsalikomból egy keveset félreteszünk, a többit a petrezselyemmel együtt felaprítjuk. A csirkét és a zöldségeket a zöldfűszerekkel megszórjuk, és még 25 percig sütjük.

A hagymás sárgarépát pecsenyetálra szedjük, ráhelyezzük a csirkét, s a maradék bazsalikommal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss