Elkészítés: A makrélát megtisztítjuk, vízzel leöblíjük, szárazra töröljük.
A fokhagymát és a fűszernövényeket apróra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk 2 kanál olajjal.
A masszával megtöltjük a halak belsejét és a kopoltyú üregeit. A halakat mindkét oldalukon késsel megmetsszük, sóval meghintjük, egy olajjal megkent alufóliára helyezzük, olajjal még egyszer megöntözzük.
A fólia széleit jól lezárva tepsibe helyezzük, és 180 C-fokon kb. 30 percig sütjük.
A sült makrélát vajon párolt vegyes zöldségekkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre