Elkészítés: Az omlós kekszet nagyobb darabokra tördeljük, és mixer segítségével megdaráljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a folyékony vajat, és újra átmixeljük.
Enyhén kikenjük a süteményforma alját, azután beleöntjük a kekszes keveréket. Elegyengetjük, és jól lenyomkodjuk egy kanál hátoldalával. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A zöld citrom héját lereszeljük és kinyomjuk a levét. Hagyunk némi citromhéjreszeléket a díszítéshez.
A tojássárgákat addig verjük, míg világos színű és krémes állagú nem lesz. Belekeverjük a sűrített tejet, majd a citrom levét és lereszelt héját. A keveréket elkenjük a tésztán, és legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben.
Pár perccel a tálalás előtt keményre verjük a tejszínt. Egyenletesen elosztjuk a süteményen, és díszítjük a megmaradt zöld citrom héjával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre