Zöldcitromos pitetorta

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • vaj
  • cukor
  • tojás
  • hideg víz
  • zöldcitrom
  • cukor
  • tojás
  • tej
  • liszt
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piteformát kivajazzuk, majd a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy a tál peremére is jusson. A piteformába helyezzük, megszurkáljuk villával, és 15 percig elősütjük.

Közben a citromokat alaposan megmossuk, a héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk, kb. 2 dl-t kell kapnunk. A tojásokat a cukorral habverővel felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet, majd a citromok héját és levét.

Az elősütött tésztára öntjük a citromos tojáskrémet, és kb. 30 percig sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Kisebb pitetálakban, egyszemélyes tortácskákat is süthetünk, ekkor a sütési idő rövidebb.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss