hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldcitromos pitetorta

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 22 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 evőkanál hideg víz
  • Valamint:
  • 6 zöldcitrom (lime)
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 7 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • diónyi vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piteformát kivajazzuk, majd a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy a tál peremére is jusson. A piteformába helyezzük, megszurkáljuk villával, és 15 percig elősütjük.

Közben a citromokat alaposan megmossuk, a héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk, kb. 2 dl-t kell kapnunk. A tojásokat a cukorral habverővel felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet, majd a citromok héját és levét.

Az elősütött tésztára öntjük a citromos tojáskrémet, és kb. 30 percig sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Kisebb pitetálakban, egyszemélyes tortácskákat is süthetünk, ekkor a sütési idő rövidebb.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss