Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós sertéstokány

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst tisztítsuk meg és vágjuk 4-6 cm-es vastagságú csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.

A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst, és kevergetve pirítsuk kifehéredésig. Fűszerezzük meg, és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, lassú tűzön pároljuk puhára. Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót és főzzük puhára.

A tejfölt a liszttel keverjük el, majd az ételt habarjuk be vele. 1-2 percet összeforralva tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek