Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsos rostélyos

30 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szép szelet rostélyos (20-25 dkg-os)
  • 5 dkg vaj
  • 5 cl jóféle brandy
  • 2 evőkanál sós lében eltett zöldbors
  • 2 dl tejszín
  • kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • A páchoz:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 kellemes gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt rozmaring
  • tárkony
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés: Páclevet kotyvasztunk az alábbiak szerint: a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lezúzzuk, és kedvenc pácoló tálunkba hintjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a levét, majd a mustárt, a paradicsompürét és a fűszereket. Beleforgatjuk marhánkat, lefedjük, és másnapig rejtegetjük a hűtőben.

A tökéletes álcázás érdekében vigyük el a családot a közeli gyorsbüfébe valami junk foodra, így legalább holnap markánsan kidomborodik majd a különbség…

És elérkezett az ebédidő, kapjuk elő ünnepi teflonunkat, hevítsük fel benne a vajat, és a pácától megszabadított hússzeleteket oldalanként 3 percig süssük rajta. Ha ez kész, merőkanálban forrósítsuk fel a brandyt, majd gyújtsuk meg, és öntsük a húsra. Ha a tűz kialudt, emeljük ki a szeleteket, majd előmelegített tálon, alufóliába bagyulálva óvjuk a kihűléstől.

Dobjuk a serpenyőbe a kakukkfüvet és a leszűrt zöld borsot, hirtelen pirítsuk egy kicsit, majd öntsük nyakon a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk össze.

Tálaláskor a hús mártásával bevonva kerüljön az asztalra, kísérje burgonyakrokett, valamint egy aranyérmes bikavér.

Ezek is érdekelhetnek

Friss