Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós pulykatokány

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra, a hagymákat finomra, a szalonnát vékony csíkokra aprítjuk.

A szalonnát szükség szerint kevés olajon kisütjük, megdinszteljük benne a vöröshagymát, majd a fokhagymát a hússal fehéredésig pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá – mert a hús is enged - fűszerezzük, addig főzzük ameddig a hús már jól puhul.

Hozzáadjuk a zöldborsót, néhány percig együtt főzzük, majd a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk, mustárral ízesítjük, és néhány percig együtt lassan mártás sűrűségűre forraljuk. A fűszereket igény szerint pótoljuk.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Ez esetben sós vízben kifőzött makarónival kínáltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss