Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós pulykaraguleves

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A nyakat feldarabojuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük lassan a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liter vízzel.

Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyem felét. Fedő alatt puhára főzzük.

Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, tovább főzzük, majd a citromlével és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük.

A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, és lehet tálalni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss