Elkészítés: A nyakat feldarabojuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük lassan a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyem felét. Fedő alatt puhára főzzük.
Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, tovább főzzük, majd a citromlével és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük.
A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, és lehet tálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!