Elkészítés: A rizst megfőzzük. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, és kevergetve kis lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. A pulykamellet ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd kockákra vágjuk. A hagymára dobjuk, és pirítani kezdjük. Amikor kicsit megpirult, beleszórjuk a zöldborsót. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, majd borssal és csípős paprikakrémmel ízesítjük. Azonnal 3 dl vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen, és lefedve kis lángon 10 perc alatt puhára pároljuk. A lisztet 1 dl vízzel simára keverjük, és a borsós pulykaragu levét ezzel sűrítjük. A petrezselymet finomra vágva hozzáadjuk. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre