Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós medvehagyma-krémleves polentával

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 15 dkg krumpli
  • 1 citrom leve
  • őrölt fehérbors
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A polentához:
  • 7 dkg kukoricadara
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon kezdjük el párolni a zöldborsót, pár perc után először adjuk hozzá az összevágott krumpli, majd az apróra vágott medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a citromlevet, majd pár perc után öntsük fel a zöldségalaplével. Ezután addig főzzük, míg a borsó és a krumpli megpuhul.

Amikor a zöldségek megpuhultak, vegyük le a tűzről a levest, majd botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután kevergetve főzzük még pár percig, majd fedjük le az edényt, és zárjuk el a gázt.

A polentához a vizet tegyük fel forrni 1 evőkanál kukoricadarával. Amikor elkezd forrni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a maradék kukoricadarát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szép lassan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd 1-2 percig kevergetve főzzük addig, míg elválik az edény falától.

Egy tálcát vékonyan kenjünk meg olajjal, majd öntsük rá a sűrűre főzött kukoricadarát. Simítsuk el egy spatulával ízlés szerinti vastagságúra, hűtsük ki teljesen. Amikor kihűlt, vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd a felkockázott polentát addig süssük, míg szép színt kap.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk bele a sült polentából, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss