Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós-kolbászos pite

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű formához, 2 személynek:
  • A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg hideg vaj
  • 1/2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg paprikás kolbász
  • 10 dkg főtt zöldborsó
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál vágott zöldpetrezselyem
  • 1 és 1/2 tojás
  • 2 kanál tejföl
  • bors
  • 5-7 dkg gorgonzola sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, megdinszteljük az olajban, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a főtt zöldborsót, megszórjuk a petrezselyemzölddel.

A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, beterítjük egy körré vágott sütőpapírral, amire babot szórunk, és 15 perc alatt elősütjük.

Eltávolítjuk a babot és a papírt, a helyébe öntjük a kolbászos-zöldborsós tölteléket, és leöntjük a tojás és tejföl keverékével, rámorzsoljuk a gorgonzola sajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss