Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsos kacsamájkrém

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi. Az újraforrástól számított 6-7 percig kis lángon főzzük.

Közben a megolvasztott, de már nem meleg vajat a tejszínnel és a mustárral habosra keverjük. Sóval, kakukkfűvel, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük.

A leszűrt májat aprítógépben pépesítjük, hagyjuk, hogy kihűljön, ezután belekeverjük a fűszeres vajkrémbe. Még néhány percig keverjük, hogy a krém egészen sima legyen. Végül a lecsöpögtetett zöldborsot is hozzáadjuk.

A krémet keményre, de azért még kenhetőre dermesztjük. Rendkívül finom, bár kissé fűszeres harapnivaló. Péksüteménnyel és félszáraz fehérborral fogyasztva igazi ínyencfalat.

Megjegyzés


Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss