Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós húsgombócos leves

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret - ez utóbbiból félreteszünk egy evőkanállal a gombócokhoz.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk  egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is. A zöldségeket megszórjuk meg liszttel, átkeverjük, és hozzáöntjük a vizet. Megsózzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
  3. Készítsük el a húsgombócokat is. A darált húst a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel a masszából gombócokat formázunk. Ha túl lágynak érezzük, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
  4. Amikor megfőttek a zöldségek, tegyük a gombócokat a forró levesbe, és főzzük még 5-10 percig. 

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

MIT CSINÁLJUNK A BORSÓBÓL? 11 SZUPER RECEPT A FŐZELÉKTŐL A RIZOTTÓIG >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Megjegyzés

A hét bármely napjára ajánlom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss