Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos csirkeraguleves (legényfogó leves)

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a felhevített olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután rádobjuk a felkarikázott, illetve feldarabolt gyökérzöldséget (sárgarépát, petrezselymet, zellert), valamint a zöldborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús félig megpuhul.
  3. Ekkor belekeverjük a megtisztított, feldarabolt gombát, felengedjük az alaplével, és a húst készre főzzük. A tejszínt elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Egy kevés tárkonnyal fűszerezve felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  4. Végül pár perc hűtés után a citromlével pikánsra ízesítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss