A zabpelyhet aprítóval, vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen.
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a csili pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót, és a tejet, majd összeturmixoljuk. Ezután hozzákeverjük a zabpehelylisztet, majd legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet. (Egy sűrűbb masszát kell kapni.)
Egy teflonos palacsintasütőt megspriccelünk olajjal, majd a masszából kisebb halmokat belekanalazunk, és kicsit elsimítsuk a kanállal, hogy vékonyabb legyen. Ezután kisebb lángon, szép lassan megsütjük mindkét oldalát. Tálaláskor a lepénykéket ízlés szerint natúr joghurttal, vagy tejföllel kínáljuk.
Kissé eltér a hagyományos palacsintától, de érdemes elkészíteni, mert nagyon finom. Mivel laktózmentes tejjel készült, így a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!