Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós csirkeaprólék-leves

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 5 személyre:
  • 70 dkg csirkeszárny és -nyak vegyesen
  • 1 kg zöldborsó (nettó súly kifejtve 50 dkg)
  • 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller) - aprítva
  • 1 vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1 duci gerezd fokhagyma - aprítva
  • 3 evőkanál olaj
  • kb. 2 dkg liszt
  • őrölt piros paprika
  • őrölt feketebors
  • kevés ételízesítő (kedvencünk)
  • nagy csokor petrezselyemzöld - aprítva
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • pici víz
  • liszt - amennyit felvesz
  • pici só

Elkészítés

Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítom, a forgóknál 3 részre, a nyakát félbe vágom, megmosom, enyhén besózom.

Forró olajban a zöldségeket magas hőfokon megpirítom, beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem a liszttel, rövid ideig keverem-pirítom, majd meghintem a pirospaprikával, és felengedem kb. 1 liter vízzel. Sózom, borsozom, a csirkedarabokkal kb. fél órát főzöm félrecsúsztatott fedővel, csendesen. Majd hozzáöntöm a zöldborsót, kiegészítem még kb. fél liter vízzel, fűszerezem.

Amikor a borsó puhul, a tojásból és lisztből kevert galuskatésztát szaggató segítségével beleszaggatom a forrásban lévő levesbe, közben kevergetem, hogy a tészta ne ragadjon össze. Amikor a tészta feljön a leves tetejére, takarékon még rövid ideig főzöm, közben beleszórom a petrezselymet, és tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss