Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós brassói

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót, ha mirelit, kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, ha friss zöldborsót használunk, megmossuk és lecsepegtetjük.
  2. A szűzpecsenyét kisebb kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk és -borsozzuk, majd összekeverjük, és kb. 15 percig hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítjuk a fűszeres húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, és pár perc alatt zsírjára sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
  4. A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Az olajat ízlés szerint összekeverjük a sóval, majd a félpuhára főzött krumplira öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük az olajjal összekevert krumplit, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálaláskor a sült krumplira kanalazzuk a zöldborsós brassóit, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

    11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

    A LEGEGYSZERŰBB EGYTÁLÉTEL, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI: BRASSÓI HAGYOMÁNYOSAN >>>

    A NYÁR CSODÁJA: A ZÖLDBORSÓ - MIT FŐZZÜNK BELŐLE? 4 BOMBAJÓ RECEPT! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss