Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsópörkölt galuskával

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a tojással, egy kevés sóval és a megtisztított, finomra vágott medvehagymával (vagy fokhagymával). A tésztamasszából galuskákat szaggatunk forrásban lévő, sós vízbe. Leszűrjük, összeforgatjuk az olajjal, és félretesszük.
  2. Felforrósítjuk a libazsírt, és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk az előfőzött borsót, és az egészet puhára pároljuk. Ízlés szerint megsózzuk, majd a tejföllel gazdagítjuk. A megmelegített galuskával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek