Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsóleves

MME MME
1 3.3/5
30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Előkészítése: a megtisztított zöldséget vékony karikára vágom, és kis fazékba teszem. Ráöntöm a húslét, beleszórom a törött fehér borsot meg a finomra vágott petrezselyemzöld felét. 10 percig főzöm. A galuskához a gyengén felvert tojást a liszttel összekeverem.

Elkészítése: a még fagyos zöldborsót a vajon, fedő alatt ráncosra párolom, ezután a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát, majd a forrásban lévő zöldséges léhez öntöm. 5 percig főzöm. Ezután a galuskatésztát mokkáskanállal a levesbe szaggatom. Ha az összes galuska feljött a leves színére, cukorral és sóval ízesítem, végül a tetejére hintem a megmaradt petrezselyemzöldet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss