Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsóleves III.

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30-40 dkg zsenge borsó
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 közepes szál petrezselyem
  • fél közepes nagyságú karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fél dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 2 evőkanál liszt
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 dl tej
  • A galuskához:
  • 1 tojás
  • diónyi olvasztott vaj
  • liszt (a tojás nagyságától függ, általában 1,5-2 púpozott evőkanállal teszek bele)

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a borsót, és fedő alatt elkezdjük párolni. Hintünk rá ételízesítőt, borsot, sót. Megpucoljuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, felkarikázzuk, kockázzuk, ki hogy szereti.
Hozzáadjuk a borsóhoz, beletesszük a petrezselyemzöldet is, és kevés víz hozzáadásával készre pároljuk. Mikor majdnem zsírjára sült, 2 evőkanál liszttel meghintjük, elkavarjuk, és felengedjük meleg vízzel.

A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, pici sót teszünk bele, és a liszttel lágy galuskatésztát készítünk. A galuskaszaggatóba tesszük a tésztát, és gyors mozdulatokkal apró galuskákat szaggatunk. Hozzáadjuk a tejet, néhány percig forraljuk, és tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss