Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsóleves daragaluskával

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A répát és a fehérrépát karikára vágjuk, a vöröshagymát apróra szeleteljük, majd a zöldborsóval együtt olajon megdinszteljük, kevés sóval megszórjuk. Kb 5 perc után megszórjuk a liszttel, kicsit átkevergetjük, meghintjük kevés pirospaprikával, és felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A galuskához a tojást villával habosra verjük, majd lágy mozdulatokkal belekeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pihentetjük. 
  3. Amikor a zöldség félig megpuhult, beleadagoljuk a levesbe a grízgaluskát, majd kb. 10 percig főzzük, hogy kellőképpen megdagadjanak a galuskák a levesben, és vele együtt a zöldfélék is megpuhuljanak.
  4. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel. Aki szereti, pici cukorral is ízesítheti.

Megjegyzés

A galuska akkor lesz tökéletes állagú a levesben, ha nem nagyon sűrű a bekevert massza (de híg se), mert ameddig pihen, addig is duzzadnak a daraszemek.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek