Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsóleves buggyantott betéttel

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, üvegesre fonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a zöldborsót és a sárgarépát, majd fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk. Megszórjuk a rizsliszttel, felöntjük a levessel és a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedő nélkül még 5 percig forraljuk, végül belekeverjük a petrezselymet. A buggyantott tojáshoz 1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd takarékra kapcsolunk. Egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, a vízbe csúsztatjuk, majd a fehérjeszárnyakat visszahajtogatjuk a tojássárgájákra, és gyöngyöző forralással 3-4 percig főzzük. A sonkát vékony csíkokra szeljük, és zsiradék hozzáadása nélkül pirosra-ropogósra sütjük. A levest mélytányérokba szedjük, belecsúsztatunk 1-1, a vízből szűrőkanállal kiemelt tojást, majd megszórjuk a sült sonkával, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc
1 adag: 363 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss