Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrémleves mentával ízesítve

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 4 ek vaj
  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • ½ csokor friss menta
  • görög joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasszuk rajta az újhagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és kissé megpirítjuk. Hozzáforgatjuk a borsót, és néhányszor megkeverve 5 percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, megsózzuk, majd fedő alatt az egészet puhára főzzük 20-25 perc alatt. Néhány kanálnyi főtt borsót félreteszünk.
  3. Közben a mentát megmossuk, a leveleit lecsipkedjük. Néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest. Tálaljuk a félretett borsóval és mentalevelekkel, valamint ízlés szerint egy kevés görög joghurttal.

GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: ZÖLBORSÓKRÉMLEVES MENTÁVAL FELTURBÓZVA 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: PULYKABRASSÓI, TAVASZIASAN 

JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT! 

Ezek is érdekelhetnek