Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrémleves kecskesajtos ropogóssal

default user icon
MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított vajon. Beleszórjuk a zöldborsót, felöntjük az alaplével, majd megsózzuk, megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Azután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük . 
  2. A lereszelt kecskesajtot megolvasztjuk a felforrósított tejben. A keveréket a kitekert réteslapokra simítjuk, és egymásra helyezzük azokat. Sütőpapírral bélelt sütőtálcába tesszük, és a 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Végül kivesszük, óvatosan kisebb darabokra törjük, és a csészékbe adagolt levesre szórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss