Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrémleves II.

MME MME
1 4.5/5
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 1 liter vizet, feloldjuk benne a húsleveskockákat. Beleszórjuk a borsót és a krumplit, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Botmixerrel péppé zúzzuk. A vaj felét kis darabokban a levesbe szórjuk. A tejfölt elkeverjük 3-4 evőkanál levessel, és az egészet a leveshez öntjük. Sóval, borssal fűszerezzük, már nem forraljuk tovább. A szendvicskenyeret apró kockákra vágjuk. A maradék vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat. Külön tálkában kínáljuk a leveshez.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 643 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss