Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsófőzelék

MME MME
9 3.7/5
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:

1. A borsót kifejtjük megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.

2. A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.

3. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főzőlével. Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük.

4. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Lassú forralással besűrítjük. Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.

1 adag: 1710 kJ/385 kcal (köret nélkül)

Ezek is érdekelhetnek

Friss