Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Fanny Konyha
SÁNDOR ADRIENN
Wagensommer Alexandra
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Cikk
Baloghné Kele Judith
Azt már régóta tudjuk, hogy az ecet csodaszer – de azt biztosan nem gondolta senki, hogy a serpenyőkre az évek alatt, újabb és újabb rétegben lerakódott, majd ráégett zsír lerobbantására is képes. Pedig a megfelelő – és szintén minden háztartásban rendelkezésre álló – alapanyagok hozzáadásával ezt is tudja!
Recept válogatás
Nincsen húsvét sonka, kalács, sárga túró és hidegtálak nélkül. Akár főételt, akár salátát, vagy desszertet, vendégvárót keresel, ebben az összeállításban megtalálod a tökéletes receptet. Íme a legnépszerűbb húsvéti ételek. Válaszd ki a kedvencedet, sőt próbáld ki, akár mindet.
Pataki Nóra
Akik eddig megkóstolták ezt a hatalmas croissant, mind azt állítják, hogy minden fillért megér. Az elkészítése nagyjából 60 percet vesz igénybe, és akár hat ember is jóllakik vele.
Más népek fűszerként használják csupán, péksüteményre szórva, mi nagy kanállal esszük. Bolondulunk a mákért, legyen az guba, pite, béles, torta vagy muffin, bejgli vagy kalács. Számtalan jobbnál jobb mákossütemény-receptet találtok válogatásunkban. Ünnepekre és a hétköznapokra is van javaslatunk. Próbáljátok ki akár mindet!
Mindmegette
Ki ne szeretné a puha, foszlós és mindemellett látványos kakaós kalácsot? Kenhetjük vajjal, házi lekvárral, de mártogathatjuk kakaóba vagy langyos tejbe is. Mutatjuk a mennyeien finom kakaós kalács receptjét videón.
Az utóbbi években hazánkban is felgyorsult a zsugorfláció, azaz a termékzsugorodás, amikor bizonyos termékek ára változatlan marad vagy akár emelkedik, és ezzel párhuzamosan a termék mennyisége csökken. Mutatjuk, hogy tudatos vásárlóként mire figyeljünk a hétköznapok során.
A medvehagyma kétségtelenül a tavaszi szezon egyik legnépszerűbb finomsága. Pesto formájában pedig igazi kincs: felturbózhatjuk vele a húsokat, a tésztákat, a tojásos és krumplis fogásokat, de akár önmagában, friss kenyérre vagy pirítósra kenve is isteni finom.