Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsóleves májgaluskával

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Egy lábasba olajat öntünk, ezen megpároljuk a tisztított és karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, valamint az apró kockákra vágott krumplit. Amikor a zsiradék már aranyszínű, felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
  2. Forráskor beletesszük a zöldborsót, a májgaluskát és az ételízesítőt. Készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmell. 

Megjegyzés

Csak "zsenge" mirelit, vagy az első piaci megjelenésekor friss zöldborsóból készítsük, ebben az esetben hüvelyesen is tegyünk a levesbe, ami fogyasztható, puha és édes. Továbbá a nyári időszakban a fiatal velőborsóval, és galuska helyett csirke hússal is készíthetjük. Gyors, könnyen elkészíthető, ízletes leves. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek