A zöldbabpörkölt elkészítéséhez a megmosott zöldbab végeit levágjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a zöldbabot is, és erős lángon átforgatjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel fűszerezzük. Egy kevés vízzel felöntjük, és kis lángon puhára pároljuk.
A fasírt elkészítéséhez a kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és megfonnyasszuk 2-3 ek felforrósított olajon. A darált húst alaposan összedolgozzuk a felvert tojással és a hagymával. Megsózzuk és borsozzuk, majd a pirospaprikával fűszerezzük. Ha túl lágy a massza, egy kevés zsemlemorzsával dúsíthatjuk. Nedves kézzel pingponglabda méretű golyókat formázunk belőle, majd mindet meghempergetjük a lisztben. Végül a felforrósított olajban ropogósra és aranybarnára sütjük.