Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabpörkölt fasírttal

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A pörkölthöz:
  • 80 dkg zöldbab
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • A fasírthoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt

Elkészítés

  1. A megmosott zöldbab végeit levágjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a zöldbabot is, és erős lángon átforgatjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel fűszerezzük. Egy kevés vízzel felöntjük, és kis lángon puhára pároljuk.
  2. A fasírthoz a kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és megfonnyasszuk 2-3 ek felforrósított olajon. A darált húst alaposan összedolgozzuk a felvert tojással és a hagymával. Megsózzuk és borsozzuk, majd a pirospaprikával fűszerezzük. Ha túl lágy a massza, egy kevés zsemlemorzsával dúsíthatjuk. Nedves kézzel pingponglabda méretű golyókat formázunk belőle, majd mindet meghempergetjük a lisztben. Végül a felforrósított olajban ropogósra és aranybarnára sütjük.

ZÖLDBABFŐZELÉK, ZÖLDBABLEVES ÉS RAKOTTAS - 13 ZSENIÁLIS RECEPT A NYÁRRA 

VILLÁMGYORS BORSÓPÖRKÖLT 

GYORSAN KÖNNYŰT: BÖGRÉS FASÍRTGOLYÓ VILLÁMGYORSAN 

Ezek is érdekelhetnek

Friss