Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabpörkölt egyszerűen

70 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A zsíron a felkockázott szalonnát alacsony lángon elkezdjük pirítani. Ha színt kapott, és zsírt is engedett, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, ha a hagyma picit kifehéredett, következhet a fokhagyma és a felkockázott paprika. Megszórjuk a pirospaprikával, és időnként kevergetve, pár percig dinszteljük, amíg a paprika egy kicsit összeesik.
  3. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, majd ha kicsit kiengedte a levét, kevés vízzel még felengedjük. Jöhet a babérlevél, a zellerszár és végül a vajbab is.
  4. Jól elkeverjük, és ha szükséges, pici vizet öntünk rá (annyit, amennyi még éppen nem lepi el a babot).
  5. Nagyjából 30 percig főzzük, vagy amíg zöldbab megpuhul. Nem kell lefedni, így egy kicsit sűrűsödik a szaft. Az elkészült zöldbabpörköltet tejföllel és egy szelet friss kenyérrel tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a zöldbabpörkölt!


Ezek is érdekelhetnek