Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos zöldségtál pulykahússal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítjuk és megmossuk a karfiolt és a babot. A karfiolt rózsáira szedjük, a babot félbevágjuk, majd mindkettőt sós vízben 10 percig főzzük.

A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és csíkokra vágjuk. A serpenyőben felhevített vajon körülbelül 4 percig sütjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk.

A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A zöldhagymát megmossuk és karikákra vágjuk, majd a répával együtt megpirítjuk a hús zsiradékában. Hozzáadjuk a karfiolt és a babot, és fedő alatt 5 percig pároljuk. Végül beleforgatjuk a húst.

A metélőhagymát megmossuk, szárazra rázzuk és felaprítjuk. Elkeverjük az olívaolajjal, a mandulával, sóval és borssal fűszerezzük. A keveréket a zöldségbe forgatjuk.

Zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek