A vajon a pórét és a zöldbabot (ha van akkor gombát is) megdinsztelem, a borsikával, a kakukkfűvel (vagy köménnyel) és a sóval meghintem, egy kevés vízzel (kb. 3 cl) felöntöm, nehogy a póré megégjen.
Fedő alatt párolom 10 percig. Ha a bab még nem elég puha, akkor kicsit tovább. Ekkor hozzáadom a felszeletelt paradicsomot és azzal is párolom még pár percig. Nagyon fontos, hogy, mielőtt ráütném a tojásokat, legyen egy kis leve. Ha teszünk bele magokat, azokat is ekkor kell, a tojások előtt.
Beleteszem a nyers tojásokat, mintha tükörtojást készítenék. Megszórom még sóval és metélőhagymával. Lefedem, és mikor a fehérje megkeményedik, de a sárgája még nem, akkor az igazi!
Azonnal fogyasztandó!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre