hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos rukkolasaláta

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Mustár
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.
  2. A mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belecsorgatjuk az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Összekeverjük az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig félretesszük.
  3. A gondosan megmosott tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd megpucoljuk mindet.
  4. A rukkolát megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A megtisztított paradicsomokat cikkekre vágjuk. Egy tálba tesszük ezeket, hozzáadjuk a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss