A linzertésztát kinyújtunk, egy kerek tepsibe simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, rásimítjuk a sütőpapírt, beleöntjük a szárazbabot, és 180 fokon 20 percig vakon sütjük.
A töltelékhez kisebb darabokra vágjuk a megtisztított zöldbabot. Forrásban lévő, sós vízben 3 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd szárazra töröljük. A babot és a sütőpapírt eltávolítjuk a kisült tésztáról, meghintjük a megtisztított, felkarikázott újhagymával, a reszelt sajttal, és szétosztjuk rajta a zöldbabot is. A tojást a tejszínnel habosra verjük, megsózzuk és megborsozzuk, majd a zöldséges tésztára öntjük. Meghintjük reszelt parmezánnal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval.
180 fokon 35–40 percig sütjük. A tepsiben 15 percig hagyjuk hűlni. Kiborítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre