Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos-paradicsomos tészta házi pestóval

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pestóhoz a mandulát felhevített serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük, a sajtot finomra reszeljük. Magas falú keverőpohárban a mandulát és a petrezselymet botmixer segítségével pürésítjük 5 ek olívaolajjal, majd beleforgatjuk a sajtot, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megtisztított hagymát félbevágjuk és csíkokra metéljük, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A megmosott paradicsomokat a zöldes szárrész kimetszése után durvára daraboljuk. A zöldbab gerincéről lehúzzuk a szálkát, és a hüvelyeket ferdén félbevágjuk.
  3. Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. A zöldbabot a tésztával együtt vagy külön főzzük 10-12 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss