hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos-paradicsomos tészta házi pestóval

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A pestóhoz a mandulát felhevített serpenyőben zsiradék nélkül, néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük. A sajtot finomra reszeljük.
  2. Magas falú keverőpohárban a pirított és ledarált mandulát a petrezselyemmel botmixer segítségével pürésítjük 5 ek olívaolajjal, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk és csíkokra metéljük, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a megmosott és durvára vágott paradicsomot, majd néhány percig tovább pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Félretesszük.
  5. A zöldbab gerincéről lehúzzuk a szálkát, és a hüvelyeket ferdén félbevágjuk. 10-15 perc alatt kevés sós vízben puhára pároljuk.
  6. Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük.
  7. A hagymás paradicsomos keveréket visszatesszük a tűzre, rottyantunk rajta egyet, majd ráöntjük a kifőzött tésztát és a párolt babot. Összekeverjük, ráöntjük a pestót, és még egyszer alaposan összekeverjük.
  8. Reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a zöldbabos-paradicsomos tészta házi pestóval:

 

Megjegyzés

Gyors és egyszerű tésztaétel házi pestóval készítve. - MME

Ezek is érdekelhetnek