A pestóhoz a mandulát felhevített serpenyőben zsiradék nélkül, néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük. A sajtot finomra reszeljük.
Magas falú keverőpohárban a pirított és ledarált mandulát a petrezselyemmel botmixer segítségével pürésítjük 5 ek olívaolajjal, majd beleforgatjuk a reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük.
A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk és csíkokra metéljük, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a megmosott és durvára vágott paradicsomot, majd néhány percig tovább pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Félretesszük.
A zöldbab gerincéről lehúzzuk a szálkát, és a hüvelyeket ferdén félbevágjuk. 10-15 perc alatt kevés sós vízben puhára pároljuk.
Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük.
A hagymás paradicsomos keveréket visszatesszük a tűzre, rottyantunk rajta egyet, majd ráöntjük a kifőzött tésztát és a párolt babot. Összekeverjük, ráöntjük a pestót, és még egyszer alaposan összekeverjük.
Reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a zöldbabos-paradicsomos tészta házi pestóval: