Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos padlizsánladik

MME MME
5/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A padlizsán megmossuk, leszárítjuk, szárát levágjuk, hosszában félbevágjuk. A húsát bekockázzuk. A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, leszárítjuk, levélkéit lecsipkedjük.
Elkészítés: A bevagdalt padlizsánhús réseibe 3 evőkanál olívaolajat csurgatunk. Húsával lefelé serpenyőbe tesszük, és közepes lángon 4-5 percig pároljuk. Félretesszük, hagyjuk kihűlni. Enyhén sós vizet forralunk, beletesszük a krumplit és a sárgarépát, 5 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd további 4 percig főzzük. A zöldségeket leszűrjük. Mélyebb serpenyőben a maradék olajat (a curryvel) felforrósítjuk, hozzátesszük a leszűrt zöldségeket, és 5-6 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Közben a padlizsán húsát műanyag kanállal kivájjuk, a zöldségekhez keverjük, és még 2 percig pirítjuk. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a 4 fél padlizsánt rátesszük, és megtöltjük a zöldséges masszával. A sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, a petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 252 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss